Dagestanis rünnati Vene armeebaasi

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene telekanali NTV kaadrid, mis on filmitud Buinakski lähistel asuva sõjaväebaasi juures.
Vene telekanali NTV kaadrid, mis on filmitud Buinakski lähistel asuva sõjaväebaasi juures. Foto: SCANPIX

Ööl vastu tänast plahvatas Venemaa Föderatsiooni rahutus lõunaosas Dagestanis asuvas armeebaasis autopomm, milles sai surma viis ja viga kümneid inimesi.

Julgeolekuallikate teatel sõitis enesetapuründaja lõhkeainet täis autoga Buinakski lähistel asuva Gerei-Avlaki sõjaväebaasi territooriumile ja lasi sõiduki seejärel õhku, vahendas BBC.

Vene uudisteagentuuri RIA Novosti teatel sai intsidendis surma viis ja viga üle 30 inimese. Erinevatel andmetel on vigastatuid 33 kuni 39. Kõik ohvrid olid sõjaväelise taustaga ja mitmed haiglasse viidud vigastatud on raskes seisus.

Väidetavalt õnnestus sõjaväebaasis teenivatel motoriseeritud laskurdiviisi sõduritel Žiguliga armee territooriumile tunginud isikut takistada, mistõttu õnnestus ära hoida suurem katastroof.

Venemaa kaitseministeeriumi teatel sai surma aga kolm ja viga 36 inimest. Ministeeriumi kinnitusel toimus veel ka teine plahvatus, mis leidis aset lähistel asuva maantee juures, kuid keegi viga ei saanud.

Vene prokuratuur alustas juurdlust terrorismi käsitleva paragrahvi alusel. Kaitseministeerium saatis sündmuskohale ka erikomisjoni.

Eile sai samuti Dagestanis toimunud rünnakus viga kohalik regionaalminister Bekmurza Bekmurzajev. Autopommi plahvatuses hukkus tema autojuht.

Venemaal tekitab jätkuvalt tõsist muret rünnakute sagenemine Põhja-Kaukaasia regioonis, kus islamisissid jätkavad oma võitlust julgeolekuvägede ja Kremli-meelsete kohalike võimude vastu. Sarnaselt oma naabritele on Dagestan valdavalt islamiusuline piirkond.

Kõige pingelisem on olukord just Dagestanis, kus Föderaalse Julgeolekuteenistuse (FSB) võitlejad peavad terrorismivastase operatsiooni sildi all verist sõda kohalike sissirühmitustega.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles