Postimehe aasta arvamusliidri tiitli sai Jüri Vendik

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Postimees kuulutas täna traditsioonilisel arvamusliidrite lõunal aasta arvamusliidriks Postimehe kolumnisti ja BBC Moskva korrespondendi Jüri Vendiku.

Postimehe arvamustoimetuse juhataja Neeme Korvi sõnul on Jüri Vendik kriitiline ajakirjanik, seejuures väga enesekriitiline.

«Just see ongi tema suurim panus Eesti avalikku ruumi - kriitiline meel. Ja seda valdkonnas ja teemaderingis, mis on praeguses maailmas erakordselt oluline. Kus on eriti tähtis olla kriitiline faktide ja allikate osas,» sõnas Korv.

Korv märkis, et Jüri analüüsivad kirjutised Venemaast ja Ukrainast lähtuvad tegelikkusest, mitte soovmõtlemisest ja väärtuslikuks teevad neid tema enda vahetud kogemused.

«Mul on väga hea meel, et aasta arvamusliidri auhinna saab seekord ajakirjanik. Eesti ajakirjanik, kelle sõna ja mõte levib tema tööandja kaudu üle maailma,» sõnas Korv.

Eelmisel aastal tunnustas Postimees aasta arvamusliidri tiitliga filmimeest ja esseisti Ilmar Raagi.

Aasta arvamusliidri tiitel koos sinna juurde käiva Johann Voldemar Jannseni kujuga läheb traditsiooniliselt inimesele, kelle roll Eesti ajakirjanduses ja ühiskonnas on Jannseni saavutuste kõrgusel.

Enne seda on aasta arvamusliidri tiitli ja Jannseni kuju saanud Rein Veidemann, Marju Lauristin, Mihkel Mutt, Enn Soosaar, Erki Bahovski, David Vseviov, Andres Arrak, Edward Lucas ja Tiina Kangro.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles