Eesti ja USA tõhustavad vastastikku reservväelaste väljaõpet

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti reservväelased.
Eesti reservväelased. Foto: Eesti Kaitsevägi

Eile allkirjastasid Eesti suursaadik USAs Eerik Marmei ja Ameerika Ühendriikide kaitseministeeriumi reservväe abiminister Richard O. Wightman Washingtonis reservväelaste vahetusprogrammi koostööleppe.

Allkirjastatud reservväelaste vahetusprogrammi vastastikuse mõistmise memorandum laiendab oluliselt kahe riigi vahelisi suhteid ja sõjalist koostööd, teatas kaitseministeeriumi pressiesindaja.

Eesti suursaadik Ameerika Ühendriikides Eerik Marmei ütles, et kuigi kahe riigi reservvägede süsteemid erinevad mõneti, on meil ka palju ühist. «Reservväelaste vastastikune koolitamine arendab kahe riigi praktilist kaitsealast koostööd ja tihendab mõlema riigi kaitseväelaste-vahelisi isiklikke kontakte, mis tugevdab veelgi liitlassidemeid,» ütles Marmei. 

Programmi võimaldab mõlema riigi reservväelastele osaleda vastastikku väljaõppel. Lisaks erinevate maaväe üksuste reservistidele võimaldab programm ka näiteks reservväelastest meedikute, küberkaitse spetsialistide ja eriüksuslaste kaasamist.

Ameerika Ühendriigid on viimase 25 aasta jooksul teinud sama programmi raames koostööd Saksamaa, Suurbritannia ja Taaniga, igal aastal osaleb koolitustel üle 300 reservväelase. Eesti kaitsevägi on aastate jooksul välja õpetanud 60 000 reservväelast, neist 21 000 on kiirreageerimisreservis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles