Punab: mina näen sellist meest kogu aeg

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meestearst Margus Punab
Meestearst Margus Punab Foto: Elmo Riig / Sakala

«Minu arvates on see esimene uuring, mis üsna tõeselt näitab, milline on Eesti mees, keda ma kogu aeg näinud olen,» ütles meestearst Margus Punab, kommenteerides täna avalikustatud meesteuuringut.

«Meil Eestis on meest mütologiseeritud alfaisasena, kes ei väärtusta ei partnersuhteid, lapsi ega midagi. Reaalelus mina näen hoopis teistsuguseid mehi,» ütles Punab.

«Mulle väga meeldisid meeste väärtused, mis uuringus esile tulid: pere, lapsed. Mis muud mehel üldse on?» nõustus Punab uuringu tulemustega. «Kui küsida, kui palju lapsi te soovite, siis mehed on kindlasti suurema numbriga kui naised,» lisas ta.

Keskmise mehe profiili kirjeldus ajas teda aga naerma ning meestearst leidis, et väga suur osa sellest on bluff. Esiteks leidis ta, et enamikul suhtes Eesti meestel pole kõrvalehüppeid. «Stabiilses partnersuhtes meestel on juhusuhteid võib olla kuni kolmandikul, mitte rohkem, kui on head partnerlussuhted.»

Teiseks tõi ta esile, et näeb tervist hoidvaid inimesi üha rohkem. «Stressinivoo on tõesti üks suuremaid probleeme, ületöötamine. See on väga suur ja see on ka põhjus, miks üha rohkem peresuhteid väärtustatakse, sest see on tugivõrgustik, kes aitab stressist välja tulla,» rääkis meestearst.

Täna avalikustatud meesteuuring tõi välja Eesti mehe koondportree: keskmiselt 181 sentimeetri pikkune, pärast 35. eluaastat tõenäoliselt ülekaalus või koguni rasvunud. Tervisest ei hooli, aga haigused teda enda jutu järgi ei piina. Teenib üsna head palka, ent raha asemel väärtustab üle kõige armastust, perekonda ja oma kodu.

Püsipartneri leiab mees enamasti 34. eluaastaks. Oma paarisuhtega on täiesti või pigem rahul koguni 94 protsenti meestest. Kahte last soovib kindlasti 48 protsenti ja kolme last 34 protsenti meestest. Eraelus on ta kaasale üldiselt truu, aga 55. eluaastaks on tõenäoline mõni kõrvalehüpe.

Kogu tööelu veedab võrdsel määral stressis. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles