Galerii: Kaitseliidu valveüksused said kümme uut maastikusõidukit

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kaitseliit sai täna kätte kümme uut maastikusõidukit John Deere Gator XUV550, mis läksid seitsme maleva valveüksuste käsutusse.

Tegemist on niinimetatud UTV-tüüpi (Utility Task Vehicle) sõidukitega, mida Kaitseliidu üksused hakkavad kasutama suurte ja keerulise maastikuga riigikaitseobjektide valvamisel, teatas Kaitseliit.

«alveobjekti perimeetri valve ja sellel patrullimine nõuab sõidukeid, mis on tavasõidukist parema maastikuläbimisega. UTV on just selline valveobjektidele sobiv töövahend, mida võib juhtida ka tavajuhiloaga. Lisaks on UTVl kast, mis võimaldab varustust vedada," ütles vanemleitnant Kristjan Peegel Kaitseliidu peastaabi info- ja julgeolekuosakonnast.

Mullu läbi viidud riigihanke võitis Stokker Agri oma bensiinimootoriga John Deere Gator XUV550-ga, mis jäi silma oma vastupidavuse, säästlikkuse, mugavuse ja võimaliku lisavarustuse hulga poolest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles