Ilvese nimega eksinud saatejuht keeldus intsidenti kommenteerimast

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Toomas Hendrik Ilves Sky Newsi intervjuus.
President Toomas Hendrik Ilves Sky Newsi intervjuus. Foto: Videokaader

President Toomas Hendrik Ilvese nimega eksinud Sky Newsi ajakirjanik Dermot Murnaghan keeldus pühapäeval aset leidnud vahejuhtumit kommenteerimast.

Postimees proovis esmapäeval Murnaghan'iga ühendust saada, ent ebaõnnestunult. Saatejuhi agent vastas kaks päeva hiljem epostiga saadetud pöördumisel, milles kirjutas: «Täname, et ühendust võtsite. Kardan, et Dermot arvatavasti ei kommenteeri seda praegusel hetkel.»

Uudisteankur tahtis Ilvese käest küsida, kas Euroopa riigid peaksid Ukraina kriisi tõttu Venemaa pärast muretsema, nimetades teda president Hendrikuks. Küsimuse ajal üritas Ilves ajakirjanikku katkestada, kuid tulutult, ning võttis seepeale prillid eest ja kuulari kõrvast.

Sellele järgnes seitse sekundit piinlikku vaikust. Siis teatas saatejuht, et Eesti presidendiga pole mingil põhjusel võimalik rääkida, ja viis teema hoopis ilmaprognoosile.

Mõned kommunikatsioonieksperdid arvasid, et olukord oli küll koomiline ning süü lasus muidugi Murnaghan'il, ent piinliku olukorra saanuks siiski lahendatud kas või huumoriga ning minna saatega edasi.

Hiljem õnnestus Murnaghanil siiski Ilvesega intervjuu teha ning siis ütles ta ka presidendi nime õigesti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles