Padar: Eesti mehe macho välimuse all on hell süda

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ivari Padar
Ivari Padar Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Eesti mees tahab tihtipeale küll macho välja näha, kuid selle kesta all on tal hell süda ja armastuse vajadus, leidis põllumajandusminister Ivari Padar täna avalikustatud meesteuuringut kommenteerides.

Ivari Padar oli uuringus välja toodud Eesti keskmise mehe kirjeldusega nõus: «See on õige. Just selline ongi Eesti mees, 100 protsenti. Tihtipeale tahab ta kange macho välja näha, aga tegelikult on tal südames hell koht ja ta vajab armastust.»

«Huvitav, et selline uurimus üldse tehti. Ma ütleks, et selles jutus on parasjagu tõtt. Tervisest hoolimisega on küll nii, et enamasti visatakse jutule käega,» arutles Padar.

«Eesti mehel tuleb üleminekuühiskonna inimesest saada stabiilsema elukorraldusega inimeseks,» märkis Padar ja lisas, et tundis kirjelduses ka iseennast ära.  

«Kui Euroopa peale mõelda, siis põhjamaine vaoshoitus on Eesti mehele omane. See on küll üks kena asi, mis meil on, sest maailmas on neid vahutajaid ja säutsujaid nähtud omajagu.»

Täna avalikustatud meesteuuring tõi välja Eesti mehe koondportree: keskmiselt 181 sentimeetri pikkune, pärast 35. eluaastat tõenäoliselt ülekaalus või koguni rasvunud. Tervisest ei hooli, aga haigused teda enda jutu järgi ei piina. Teenib üsna head palka, ent raha asemel väärtustab üle kõige armastust, perekonda ja oma kodu.

Püsipartneri leiab mees enamasti 34. eluaastaks. Oma paarisuhtega on täiesti või pigem rahul koguni 94 protsenti meestest. Kahte last soovib kindlasti 48 protsenti ja kolme last 34 protsenti meestest. Eraelus on ta kaasale üldiselt truu, aga 55. eluaastaks on tõenäoline mõni kõrvalehüpe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles