Riigikogu võttis vastu relvaseaduse muudatused

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Relv. Foto on illustratiivne.
Relv. Foto on illustratiivne. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Riigikogu võttis kolmapäeval vastu relvaseaduse muudatused, mis lahendavad relvaseaduse rakendamisel ilmnenud probleemid ning ajakohastatakse seaduse sõnastust.

Riigikogu võttis 55 poolt- ja ühe vastuhäälega vastu valitsuse algatatud relvaseaduse muutmise ja sellega seonduvalt teiste seaduste muutmise seaduse, muudatused lahendavade relvaseaduse rakendamisel ilmnenud probleemid, ajakohastatakse sätete sõnastust ning selgitatakse neid parema arusaadavuse ja korrektse tõlgendamise huvides, teatas BNS-ile valitsuse pressiesindaja.

Relvaseaduse muudatustest tulenevalt täpsustakse ka strateegilise kauba seadust ning riigilõivuseaduses korrastatakse riigilõivude määrasid ning muudeti turvaseaduse sõnastust.

Ka muudeti kaitseministeeriumi ettepanekul kaitseliidu seadust, kus täpsustatakse kaitseliidu tegevliikme poolt laskemoona soetamisega seonduvat.

Seadusemuudatuse kohaselt ei pea füüsiline isik enam relva ilmtingimata oma kodus hoidma, vaid võib seda teha ka kusagil mujal, näiteks tööl, kui see on kooskõlastatud politsei- ja piirivalveametiga.

Samuti reguleerib seadus paremini laskekõlbmatu relva omamise tingimusi. Ka suureneb kontroll relvade rahvusvahelise transpordi üle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles