Jõgevamaal hukkus veokilt löögi saanud jalakäija

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jõgevamaal juhtus kolmapäeva õhtul traagiline liiklusõnnetus, kus maanteel liikunud jalakäija sai löögi veokilt Scania ning hukkus sündmuskohal.

Õnnetus toimus kella 20.46 ajal Tartu-Jõgeva-Aravete maantee 52. kilomeetril. Esialgsetel andmetel liikus jalakäija, 63-aastane mees, sõidutee paremas servas Jõgeva poole. Samuti Jõgeva poole liikunud veokijuhil oli ilma helkuri ning muu valgusallikata liikunud jalakäijat raske märgata ning viimasel hetkel ei õnnestunud kokkupõrget enam vältida, teatas Lõuna prefektuur.

Jalakäija vigastused olid nii rasked, et ta suri sündmuskohal. Politsei selgitas, et Scaniat juhtinud mees oli kaine ja omas juhtimisõigust. Õnnetuses hukkunud jalakäija kainuse ja teiste tervislike näitajate osas viiakse läbi ekspertiis.

Õnnetuspaigal oli tee valgustamata ning lubatud sõidukiirus 90 kilomeetrit tunnis.

Jõgeva politseijaoskonna välijuht Aivo Paulus ütles, et laskumata tänase õnnetusjuhtumi detailidesse, on äärmiselt oluline, et inimesed teadvustaks selgelt pimeda ajaga kaasnevaid liiklusohte. «Liikudes pimedal või hämaral ajal sõidutee läheduses, peab jalakäija olema hoolas ja veenduma, et ta on autojuhtidele nähtav,» ütles Paulus ning lisas, et liiklusõnnetused jalakäijatega sagenevad ajal, mil nähtavus on kasin.

«Seda enam peab jalakäija teadvustama, et ta liiguks kõndimiseks ettenähtud kohas,» selgitas Paulus ja märkis, et pimedal ajal peavad kõrgendatud tähelepanuga ning ümbritseva suhtes valvsad olema ka kõik autojuhid.

Õnnetuse täpsemate asjaolude selgitamiseks alustas politsei kriminaalmenetlust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles