Teaduspreemia pälvisid Jüri Engelbrecht ja Anto Raukas

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anto Raukas.
Anto Raukas. Foto: Liis Treimann

Pikaajalise tulemusliku teadus- ja arendustöö eest pälvisid tänavused teaduspreemiad Jüri Engelbrecht ja Anto Raukas.

Akadeemik Jüri Engelbrechti teadustulemused mehaanika ja lainelevi vallas on kokku võetud viies raamatus, mis on ilmunud tuntud rahvusvahelistes kirjastustes. Haridus- ja teadusministeeriumi teatel on ta Teaduste Akadeemiat juhtides ja teaduskorraldust arendades sügavalt mõjutanud Eesti teadusmaastikku.

Akadeemik Anto Raukase laiahaardeline teadus- ja arendustöö geoloogia vallas on kombineeritud teadusraamatute kirjutamise ja toimetamisega, intensiivse teaduse populariseerimise ning ühiskonna arengu valupunktide koloriitse käsitlemisega. Mõlema preemia suurus on 40 000 eurot.

Eelmise nelja aasta jooksul valminud ja avaldatud parimate teadustööde eest antakse välja kaheksa 20 000 euro suurust riigi teaduspreemiat. Need määrati Tarmo Uustalule täppisteaduste alal, Andres Meritsale keemia ja molekulaarbioloogia alal, Alvo Aabloole tehnikateaduste alal, Vallo Tillmannile arstiteaduse alal, Tiina Nõgesele (kollektiivi juht), Helen Agasillale, Priit Zingelile geo- ja bioteaduste alal, Toomas Paalmele põllumajandusteaduste alal, Jaanus Harrole sotsiaalteaduste alal ja Krista Kodresele humanitaarteaduste alal.

Teaduspreemiad antakse üle 23. veebruaril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles