Bahovski: lootus relvarahu püsimisse on natuke suurem kui septembris

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajakirja «Diplomaatia» peatoimetaja Erkki Bahovski.
Ajakirja «Diplomaatia» peatoimetaja Erkki Bahovski. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Välis- ja julgeolekupoliitikat käsitleva ajakirja «Diplomaatia» peatoimetaja Erkki Bahovski sõnul näitavad märgid, et võrreldes septembriga on täna veidi suurem lootus, et Minskis sõlmitud relvarahu ka tegelikkuses peab.

Bahovski ütles vahetult pärast Minskist tulnud rahuteadet, et loodetavasti tähendab kokkulepe seda, et sõjategevus Ida-Ukrainas lõpeb. «Tegemist on praegu loodetavasti sõjategevuse lõppemisega ja lootusega ka selles osas, et tsiviilelanikud Donbassis saavad rahulikult oma eluga edasi minna. See on kõige suurem probleem,» ütles Bahovski Postimehele.

Samas aga nentis ta, et poliitilist lahendust Ukrainale see siiski ei tähenda. «Vaherahu tähendabki üldiselt eelmängu rahule. Aga mis see rahu endast kujutab, seda on praegu väga keeruline ennustada,» lisas ta.

Ehkki Bahovski avaldas lootust, et relvarahu püsib, meenutas ta, et septembris sõlmitud vaherahu kestis vaid mõne päeva. «See ei viita sellele, et praegune vaherahuleping võiks pidada,» sõnas ta. 

Küll aga võib tema sõnul poliitilise retoorika järgi otsustades öelda, et nii Euroopa riigid kui lääneriigid on kriisile lahenduse leidmisel rohkem pingutanud. «Selles mõttes on märgid võib-olla natuke rohkem lubavamad kui septembris. Aga ma jään pigem väga äraootavale seisukohale,» märkis Bahovski.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles