Nestor: tavalisel Eesti mehel on väga hea naine

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eiki Nestor
Eiki Nestor Foto: Rait Tuulas

Eesti meesteuuringu tulemused viitavad sellele, et tavalisel Eesti mehel on tavaliselt väga hea naine, leidis riigikogu esimees Eiki Nestor. 

«Tavaline Eesti mees ongi selline mõnus vana, kes armastab naist ja lapsi ja kui vaja, teeb ka karu häält. Naerab meeleldi ja valju häälega. Kui silm läheb märjaks, siis kuivatab ruttu ära,» arvab Nestor. «Laias laastus on Eesti mees juba ära kirjeldatud vanas heas ja tuntud laulus, mis algab sõnadega «Mats alati on täitsa mees, ei kedagi ta pelga….».»

«Kirjeldatud keskmise mehe portree tundub mulle suures osas loogiline. Oleksin uskunud, et ta teeb uuringus toodud numbritest rohkem sporti ja on seetõttu ka kehaliselt paremas vormis. Ju siis mu tutvusringi on sattunud nende näitajate osas keskmisest veidi erinevad tegelased,» arutles Nestor. «Aga muus osas oleks ehk sama tulemust ennustanud.» 

«Ja ennast tunnen ka ära, mõningate erinevustega muidugi. Saate ju isegi aru, et ühiskondliku aktiivsuse ja avaliku elu tegelase koha pealt need protsendid minuga hästi ei klapi.» 

«Laste- ja perekesksus ei üllata mind kõige vähemalgi määral. Mõtlesin ikka kohe minutit kümme ja ei suutnud mitte ühtegi sellest erinevat meest leida. Isegi kõige suuremad «elukunstnikud» nende seast hoolivad oma lastest ja kaasadest väga. Mõned küll mitmest, aga mis sinna parata,» tõdes ta.

«Uuringu tulemused viisid mind veel ühele järeldusele – tavalisel Eesti mehel on tavaliselt väga hea naine. Muidu ei vastaks uuringu tulemused loodusseadustele,» resümeeris Nestor.

Eile avalikustatud meesteuuring tõi välja Eesti mehe koondportree: keskmiselt 181 sentimeetri pikkune, pärast 35. eluaastat tõenäoliselt ülekaalus või koguni rasvunud. Tervisest ei hooli, aga haigused teda enda jutu järgi ei piina. Teenib üsna head palka, ent raha asemel väärtustab üle kõige armastust, perekonda ja oma kodu.

Püsipartneri leiab mees enamasti 34. eluaastaks. Oma paarisuhtega on täiesti või pigem rahul koguni 94 protsenti meestest. Kahte last soovib kindlasti 48 protsenti ja kolme last 34 protsenti meestest. Eraelus on ta kaasale üldiselt truu, aga 55. eluaastaks on tõenäoline mõni kõrvalehüpe.

Kogu tööelu veedab võrdsel määral stressis. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles