Eesti tõusis RSF-i ajakirjandusvabaduse indeksis ühe koha võrra

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajakirjanikud riigikogus vestlemas eelmise parlamendi esimehe Ene Ergmaga.
Ajakirjanikud riigikogus vestlemas eelmise parlamendi esimehe Ene Ergmaga. Foto: Peeter Langovits

Reporters Sans Frontières'i (RSF) ehk Piirideta Ajakirjanike vabaühenduse 2015. aasta pressivabadusindeksis asub Eesti Kanada ja Jamaika järel kümnendal kohal, eelmisel aastal oli Eesti 11. kohal.

180 riiki hõlmavas tabelis järgnevad Eestile Iirimaa ja Saksamaa. Parima pressivabadusreitinguga on Soome, Norra, Taani, Holland, Rootsi, Uus-Meremaa ja Austria. Läti asub 28. ja Leedu 31. kohal. USA paikneb Burkina Faso, Malta ja Nigeri järel 49. kohal. Aafrikas on ajakirjandusvabaduse poolest parim 17. kohal asuv Namiibia. Ukraina asub edetabelis 129. ja Venemaa 152. kohal. Tabeli lõpetavad Turkmenistan, Põhja-Korea ja Eritrea.

Vabaühenduse Piirideta Ajakirjanikud teatel on ajakirjandusvabaduse tase kogu maailmas möödunud aastaga drastiliselt langenud, ning seda osaliselt Islamiriigi (IS) ja Boko Harami tegevuse pärast. Olukord ajakirjandusvabadusega on RSF-i hinnangul kõige halvem muu hulgas Iraanis, Hiinas, Süürias ja Põhja-Koreas. Repressioonid ajakirjanike vastu 2014. aasta algul toimunud meeleavalduste ning Türgi valitsusvastaste protestide ajal teenisid mõlemale riigile positsiooni tabeli alumises veerandis.

RSF-i 2015. aasta pressivabadusindeksis oli mullu registreeritud 3719 ajakirjandusvabaduse rikkumist 180 riigis, mida on kaheksa protsenti enam kui aasta varem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles