RÜEst lahkunud aseesimees: erakond teenib vaid Ojulandi isiklikke ambitsioone

Meribel Sinikalda
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahva Ühtsuse Erakonna (RÜE) esimees Kristiina Ojuland.
Rahva Ühtsuse Erakonna (RÜE) esimees Kristiina Ojuland. Foto: Jaanus Lensment

Rahva Ühtsuse Erakonna (RÜE) endise aseesimehe Peeter Reemanni sõnul on erakonna sisedemokraatia nõrk ning erakond on rajatud täitma esinaise Kristiina Ojulandi isiklikke ambitsioone tagasi poliitikasse jõuda, kirjutab ERRi uudisteportaal.

Reemann usub, et Kristiina Ojulandi idee oli tuua Eesti poliitikasse uus jõud ning RÜE inimeste abil panna kokku 125-liikmeline kandidaatide nimekiri, kuid tema sõnul hakkasid Ojulandi prioriteedid aegamööda muutuma ning ta hakkas keskenduma vaid enda poliitilise karjääri edendamisele.

Endise aseesimehe sõnul plaaniti koostööd teiste uut jõudu tähistavate erakondadega, eriti Eesti Konservatiivse Rahvaerakonnaga, kuid läbirääkimiste laua taga räägiti vaid piirkondlikest nimekirjadest, mitte sisulistest küsimustest.

Samuti lisas Reemann, et erakonna sisedemokraatia on nõrk, näiteks üksikisikult tulnud ettepanekud ei jõudnud juhatuse koosolekutel mitte kuhugi.

Koos Reemanniga erakonnast lahkunud Imre Termoneni sõnul said tema pinged erakonna juhtpoliitikute vahel alguse kirjast, milles Termonen tegi ettepaneku, et RÜE võiks peatsetel riigikogu valimistel osalemisest loobuda. Kiri aga juhastas erakonna juhtfiguurid välja. 

Nii teatasidki juhatuse liige Termonen ja aseesimees Peeter Reemann jaanuarikuu viimasel päeval erakonnast lahkumisest, tuues põhjuseks selle, et nad ei olnud nõus ja rahul läbipaistvusega erakonnas, erakonna juhatuses ja erakonna juhtimises. Virumaa Nädalalehe andmetel lahkus teisipäeval erakonnast ka endine aseesimees Margus Annuk.

RÜE esinaine Kristiina Ojuland ütles ERRi Valimisportaalile saadetud vastulauses, et erakond võttis kahe lahkunud liikme kohta seisukoha juba 2. veebruaril ning lisada pole muud, et lahingut polnud ning tagantjärgi rusikatega vehkimine ei vii kuhugi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles