Riik tegi süsteemi haridustegelaste tunnustamiseks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tunnustussüsteemi «Eestimaa õpib ja tänab» logo
Tunnustussüsteemi «Eestimaa õpib ja tänab» logo Foto: Riiklik Eksami- ja Kvalifikatsioonikeskus

Töörühm moodustas hariduses väärt tegude tunnustamiseks süsteemi, millega tunnustatakse inimesi, kes on panustanud õppijale sobiva arengukeskkonna loomisesse - olgu see siis õpetaja, koolijuht, lasteaedni, hoolekogu liige, lapsevanem või ettevõtja.

Süsteemi järgi antakse tänavu esimest korda üleriigiliselt välja hariduse sõbra ja toetaja auhind, õppija arengu toetaja auhind, õppeasutuse eestvedaja ja arendaja auhind, Eestimaa ja kodanikutunde auhind ning loodus- ja täppisteaduste auhind, teatas Riiklik Eksami- ja Kvalifikatsioonikeskus.

Tunnustussüsteemi «Eestimaa õpib ja tänab» saab kandidaate esitada alates 15. septembrist kuni 25. oktoobrini veebilehel www.eestimaaopib.ee.

Regionaalsed komisjonid teevad otsused novembris ning esitavad maakonna parimad üleriigilise tasandi komisjonile.

Auhinnad antakse üle 14. jaanuaril toimuval tänuüritusel.

Üleriigilise tunnustussüsteemi loomine ja auhinnastatuutide väljatöötamine toetab üldharidussüsteemi arengukava aastateks 2007-2013 elluviimist.

Tunnustussüsteemi töörühmas osalesid Eesti Alushariduse Juhtide Ühendus, Eesti Koolijuhtide Ühendus, Eesti Lastevanemate Liit, Eesti Linnade Liit, Eesti Maaomavalitsuste Liit, Hariduskorralduse Nõukoda, haridus- ja teadusministeerium ning Riiklik Eksami- ja Kvalifikatsioonikeskus.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles