Norra politsei tegi Eesti veokijuhile avatud sülearvuti eest trahvi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veokid. Pilt on illustreeriv.
Veokid. Pilt on illustreeriv. Foto: Raigo Pajula / Postimees

Norra politsei trahvis reedel Põhja-Norras Trondheimi külje all ligi 580 euroga Eesti raskeveokijuhti, kelle sõidunähtavust piiras armatuurlaual lahti olev sülearvuti, kirjutab Trondheimi lokaalajalehe Adresseaviseni netiväljaanne.

Vahejuhtum leidis aset reede ennelõunal veidi enne kella 11, kui Norra maanteeamet peatas rutiinse kontrolli käigus poolhaagisega Eesti raskeveoki. Juhile vormistati protokoll vaatevälja piirava eseme eest, kuna see põhjustas ulatusliku pimeala ja oli seega liiklusohtlik.

«Me nägime, et osa tuuleklaasist oli kaetud – esiteks armatuurlaual asuva riiuliga ja lisaks veel avatud arvutiga,» ütles poolhaagisega raskeveoki E6 maanteel peatanud inspektor Ole Hammer Adresseavisenile.

 «Ei tundunud, et arvuti oleks olnud sisse lülitatud. Igatahes suunasime me poolhaagise pidurikontrolliks angaari. Võimalik, et juht jõudis arvuti selleks ajaks välja lülitada. On päris hirmutav, et niimoodi sõidetakse. Vaateväljapiirang, mille taha jäävad nii jalakäijaid kui ka reguleeritud ristmikud, on üsna suur,» märkis Hammer Adresseavisenile.

Kriminaalmenetleja Arild Hopsø kinnitusel sai Eesti veokijuht 5000 norra krooni suuruse trahvi, mis teeb ümberarvestatult ligi 578 eurot.

«Kahjuks on väga tavaline, et autorongide juhid hoiavad tuuleklaasi ees esemeid,» ütles Adresseavisenile maanteeteetalituse Lõuna-Trøndelagi inspektor Jan Ivar Moen. «Mis meid kõige rohkem frustreerib, on see, et autojuhtide seas ei ole selle liiklusohtlikkuse osas erilist mõistmist märgata. Mõned korjavad armatuurlaualt need riiulid ära vahetult enne kontrolliks kinnipidamist. On murettekitav, et selliste asjadega sõidetakse.»

Moeni hinnangul kujutab pimeala raskeveokite puhul suurt probleemi ja sellest tulenevalt on juhtunud ka surmaga lõppenud liiklusõnnetusi. «Me ei tea, mida nad teevad tuuleklaasi ees oleva sülearvutiga. Mõned kasutavad seda ilmselt GPS-ina. Võib ainult loota, et nad sõidu ajal filmi ei vaaata,» rääkis Moen Adresseavisenile.

Eesti veokijuht ei andnud väljaande sõnul ühtegi head põhjendust, milleks ta kaasaskantavat arvutit sõidu ajal kasutas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles