Scoutspataljon harjutas koos liitlastega talvist sõjapidamist

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kaitseväe keskpolügoonil lõppes täna kahenädalane Scoutspataljoni talvelaager, millest tänavu võtsid osa ka kaitseliitlased, Ühendriikide maaväelased ja Hollandi kaitseväe üksus.

«Meie jaoks oli talvelaager võimalus testida oma võitlejaid ja tehnikat meile harjumatutes tingimustes,» ütles ameeriklaste kompanii ülem kapten James Gibbs, kelle sõnul omandati kahe nädala jooksul mitmeid uusi oskusi talvistes tingimustes toitumise, riietumise ja ööbimise osas.

Gibbsi sõnade kohaselt töötas ameeriklaste relvastus ja tehnika tõrgeteta, kerget muret valmistas soomukijuhtidele vaid libedus. «Kuivade kõrbetingimustega võrreldes nõuab jääl ja lumel sõitmine uutmoodi lähenemist,» lisas Gibbs.

Kaitseväe peastaabi pressiteate järgi tegi juba viiendat korda peetud Scoutspataljoni talvelaagri eriliseks asjaolu, et esimest korda võtsid sellest osa liitlased Ameerika Ühendriikidest ja Madalmaadest. Hollandlased tõid Eestisse ka 14 jalaväe lahingumasinat CV9035. Lähiaastatel saab vastavalt Eesti ja Hollandi vahel sõlmitud ostulepingule sarnased masinad endale ka Scoutspataljon.

Talvelaagrit korraldanud Scoutspataljon on 1. jalaväebrigaadi koosseisus olev professionaalse väljaõppega iseseisvaks lahingutegevuseks võimeline manööverüksus, mis alaliselt paikneb Paldiskis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles