Saksa meedia: Eestis kasutavad koolid iPade palju enam kui Saksamaa

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lapsed tunnis iPadi kasutamas.
Lapsed tunnis iPadi kasutamas. Foto: SCANPIX

Saksa ajalehe Frankfurter Allgemeine Zeitungi (FAZ) hinnangul on Eesti koolide õppeprogrammides iPadide kasutamine palju laiaulatuslikum kui Saksamaal, kus digitaalvahendid pole jõudnud isegi poolde protsenti koolidest.

«Rootsis, Eestis ja Lätis kasutatakse digitaalseid õppevõimalusi valdavalt juba esimesest klassist alates,» kirjutab FAZ ja möönab, et Saksamaal on iPadi-klassid mitte ainult innovaatilised, vaid ka haruldased. «Saksamaal kasutab tahvelarvuteid vaid 160 kooli, mis nende hulka arvesse võttes ei tee isegi poolt protsenti. Teised riigid on selles osas kaugemale jõudnud.»

FAZ-i andmeil on Hollandis iPadi-koole, mis tahvleid, raamatuid ja vihikuid täiesti väldivad. Tai ja Türgi jagavad õpilastele suurtes kogustes iPade. USA koolid ja ülikoolid aga on FAZ-i sõnul Apple'i olulisimad kliendid.

Toimiva õppekorralduse puhul võib iPad õppetunde mitmeti rikastada – see algab üsna elementaarsetest aspektidest: kes tahvelarvutiga kooli peab minema, ei saa ka raamatuid, töövihikuid ega ka kodutöid maha unustada, kirjutab FAZ. Igaühel on õppematerjalile ligipääs ja puudub koduste ülesannete tüütu kontrollimise protseduur, sest need saadetakse otse õpetajale. Ja teksti tahvlilt vihikusse ümber kirjutamise asemel saab seda digitaalselet menetleda. Igapäevases õppetöös hoiab see hulga minuteid kokku, leiab ajaleht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles