Muusik Villu Veski tegevus tekitab Kuressaares küsimusi

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Villu Veski.
Villu Veski. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Kuressaare linnavolikogu revisjonikomisjon pärib linnapealt aru, kuidas on Eesti ühel tuntumal džässmuusikul Villu Veskil võimalik edukalt juhtida Kuressaare kultuurivara ja samal ajal anda aktiivselt kontserte.


«Kuidas on niimoodi võimalik juhtida Kuressaare kultuurivara?» küsis linnavolikogu revisjonikomisjoni esimees Lea Kuldsepp Oma Saarega vesteldes. Tema sõnul on Veski inimestele jätnud mulje kui muusik, mitte kui Kuressaare suurima kultuuriasutuse juht.

Volikogus linnapeale esitatud küsimustes tunti muuhulgas huvi ka Villu Veski tööaja jaotuse vastu ning uuriti, kas asutuse juhil on lubatud viibida mitme nädala jooksul kontsertturneel ilma põhitöökohalt puhkust võtmata.

Volikogus saadud küsimustele vastab Kuressaare linnapea Urve Tiidus kirjalikult, kuid eelmisel reedel Kadi raadio saates kinnitas linnapea, et Villu Veski ei ole viibinud nädalate pikkustel turneedel ega isegi nädalapikkustel turneedel.

Tiiduse arvates on Villu Veski Eesti kultuuriruumis väga tuntud ja mõjukas inimene ja see tuleb kasuks ka Kuressaare kultuurielule, mis on viimastel aastatel edasi liikunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles