Algas «Tagasi kooli» nädal

Tiina Kaukvere
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President on "Tagasi kooli" algatuse toetaja.
President on "Tagasi kooli" algatuse toetaja. Foto: Toomas Tatar

Täna sai alguse «Tagasi kooli» nädal, mille raames on nii lapsevanemad, vilistlased, üliõpilased ja erialaspetsialistid oodatud koolidesse üle Eesti külalistunde andma.

Ehkki «Tagasi kooli» nädal kestab 16.-20. veebruarini, siis on külalistunnid oodatud ka muul ajal kooliaasta jooksul, teatas korraldusmeeskond. 

Tundide ettevalmistamist peaks inspireerima küsimus, mida sina õpetaksid 10-aastasele iseendale?

Iga tagasi kooli mineja saab valida endale südamelähedase teema ja selle õpetajaga kokku leppida. Külalisõpetajad on oodatud jagama õppetunde oma elust, rääkima näiteks oma erialast või hobist või arutlema Eesti elu üle.

Ametlikult on registreeritud hetkeks umbes saja külalistunni toimumine.

Näiteid teemadest, mida on külalisõpetajad «Tagasi kooli» infosüsteemi vahendusel välja pakkunud: allveearheoloogia, rohepesu, tänavate kaagist suurkorporatsiooni kunstiliseks juhiks, vabatahtliku töö ja elu Keenias, ohutu meresõit, nanotehnoloogia, mis kasu on filosoofiast IT-s ja üldises innovatsioonis, orienteerumine teoorias ja praktikas, Lego Serious Play, karjäär koristajast hotellijuhini, kuidas seadused sünnivad, miks välismaalt tagasi tulla, arvutuslik ajuteadus, veebiajakirjandus, autode diagnostika, Eesti rahvuskala räime püüdmise ajalugu, riigikaitse, sotsiaalne ettevõtlus, võrkpall.

Kokku on «Tagasi kooli» algatusega tänaseks liitunud umbes 3000 inimest, kelle seas on ka Eestis elavaid välismaalasi.

Külalistundide andjate seas on näiteks Allar Jõks, Hannes Hermaküla, Tiit Made, Linnar Viik, Anna Levandi, Henrik Kalmet, Karl-Erik Taukar, Swedbanki ja Eesti Energia juhtkondade liikmed, Nullpunkti tegijad jne.

«Tagasi kooli» algatuse toetaja president Toomas Hendrik Ilvese sõnul on haridus tuleviku märksõna. «Kaasaegne haridus ja haritud inimesed on targa Eesti vundament. Siis suudame teha otsuseid, mis muudavad Eesti edukamaks ja Eesti tuleviku kindlamaks igaühele, kes siin elab,» ütles ta. «Meie ümber on palju neid, kes väärtustavad haridust, tunnevad selle eest hoolt ning on valmis aitama kaasa Eesti kooli arengule. «Tagasi kooli» nädal on üks hea võimalus nende inimeste kaasamiseks,» lisas riigipea.

Tundide kokkuleppimisel ja registreerimisel on abiks infosüsteem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles