Sünnipäevalaps kinkis lastekodule mänguväljaku

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väikemõisa lastekodu kasvandikud mänguhoos.
Väikemõisa lastekodu kasvandikud mänguhoos. Foto: Peeter Langovits

Tallinlane palus oma sõpradel ja sugulastel tema 30ndale sünnipäevale tulles tuua kingituse asemel kaasa raha, mille eest tehti Viljandimaa Väikemõisa lastekodule mänguväljak.

Oma sünnipäeva tähistav tallinlane saatis kirja ja tegi mänguväljaku rajamise pakkumise mitmele lastekodule, sealhulgas Väikemõisale, kirjutab Sakala. Mänguväljaku maksumuseks oli mees arvanud 100 000 krooni.

Väikemõisa lastekodu juhataja Ilona Eesalu ütles, et oli sellest ettepanekust meeldivalt üllatunud, sest Väikemõisa mudilased vajasid tõesti head mänguplatsi.

Ta kutsus mehe Viljandisse külla ja pärast külaskäiku oligi mees valinud välja Viljandimaa lastekodu.


Kingitud mänguväljaku avamine toimus 1. septembril ja kohal olid väljaku kinkija perekond ja ehitajad, lastekodupere ning tema sõbrad.


«Kinkija tellis projekti ja ehitajad, maksis ekskavaatori ja kopa töö ning liiva eest ning annetas batuudi,» rääkis juhataja.


Ehitajad Tarmo ja Arvo tegid ka lastele kingituse ning meisterdasid kiige. Mänguväljaku kinkija oma nime avalikustada ei soovinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles