Päästjad tõid Pärnumaal neli läbi jää vajunud Läti kalameest veest välja

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu laht
Pärnu laht Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Päästjad koostöös merepäästepatrulliga päästsid teisipäeva õhtul Pärnu lahel läbi jää vajunud neli Läti kalameest, kes hiljem arstiabi ei vajanud.  

Päästjad said kell 17.05 teate, et Pärnumaal Audru vallas Valgeranna kandis on neli inimest jääle läinud ning umbes kolme kilomeetri kaugusel rannast läbi jää kukkunud. Pärnu komando päästjad koostöös Pärnu politseijaoskonna merepäästepatrulliga asusid kannatanuid mootorsaani ja ATV-ga otsima. Otsingu- ja päästeoperatsioonile kaasati ka päästekopter.

«Päästjad koostöös merepäästepatrulliga tõid kannatanud kaldale ning keegi neist arstiabi ei vajanud. Sündmusjärgselt selgus, et tegemist oli kalameestega naaberriigist Lätist ning nad pääsesid ehmatusega tänu spetsiaalsele kaitseriietusele ja varustusele,» rääkis Lääne päästekeskuse pressiesindaja.

Päästjad tuletavad meelde, et merejääle minnes tuleb arvestada ilmastikuoludega ning tugevalt puhuv tuul muudab jääolustiku muutlikuks. Kindlasti tuleb jääle minnes kaasa võtta laetud mobiiltelefon ning jäänaasklid, et vajadusel proovida end ise aidata, kuna külm vesi võib ilma kaitseriietuseta saada kiiresti saatuslikuks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles