Galerii: Narvas avati lumelinn

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile õhtul avati Narvas Raekoja platsil lumelinn, mis on kaitseväe kingitus Narva linnale Eesti vabariigi 97. sünnipäevaks.

«Mul on hea meel, et Narva kui iseseisvuspäeva kaitseväe paraadi linn on nüüd ühe linnaosa juurde saanud. Kümned kaitseväelased ja kooliõpilased näitasid suurepärast koostööd, eeskujulikku distsipliini ja vajalikku leidlikkust,» ütles lumelinna avamisel  kaitseväe juhataja asetäitja brigaadikindral Artur Tiganik.

«Minu tänu kuulub kõigile Narva õpilastele ning meie kaitseväelastele ja kaitseliitlastele, et lumelinn vaid loetud päevadega valmis sai. Tänan ka kõiki narvakaid, kes lumelinna ehitamisele kaasa elasid.»

Möödunud nädalavahetusel tegid lumelinna võistlustöid 5-10 liikmelist võistkonnad Viru jalaväepataljonist, Narva keelte lütseumist, Narva Eesti gümnaasiumist, TÜ Narva kolledžist, Narva ja Kiviõli kunstikoolidest, Narva Kreenholmi gümnaasiumist ning Narva muuseumist. Avamisel kuulutati välja ka lumelinna ehitamise võistluse võitja, kes sai auhinnaks reisi Rootsi. Võistluse võitjaks osutus Narva Kreenholmi gümnaasium.

Lisaks ehitasid võistkonnad lumelinna «Minu Narva», mis on kaheksast lumeblokist koosnev fantaasiapilt baroksest Narvast kui kindlusest. Lumelinna sisse moodustub väike siseõu, kus tõusevad trepid erinevatele kõrgustele ning sealt algavaid liuradu pidi saab lasta liugu väljapoole kindlust.

Lumelinn jääb avatuks, kuni ilm seda võimaldab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles