Lukas pärib e-kooli haldajatelt aru

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
E-kool.
E-kool. Foto: www.ekool.ee

Haridus- ja Teadusminister Tõnis Lukas kutsus täna enda juurde Tartusse e-kooli süsteemi haldava Koolitööde ASi esindajad saamaks selgitusi, miks ei suuda e-kool alanud õppeaastal tagada tõrgeteta töötavat süsteemi.

Minister soovib e-kooli arendajatega arutada, kuidas praegusele olukorrale lahendust leida ja kas ka ministeerium saab omalt poolt sellele kaasa aidata. Lisaks soovib minister kuulda, mis põhjusel otsustati ilma üleminekuajata ja õppusteta võtta kasutusele täiesti uus keskkond ning kuidas suudetakse tagada e-koolis korrektne eesti keel.

«E-kool on suurepärane näide sellest, kuidas eraalgatus suudab täita ühiskonna soove ja vajadusi,» ütles minister Lukas, pidades selle tõestuseks fakti, et e-kooli kasutab 440 kooli ja 350 000 inimest.

«On väga kahetsusväärne, et nii laialdaselt kasutatav ja siiani tõrgeteta toiminud tööriist on alanud õppeaastal sattunud negatiivse tähelepanu keskpunkti ja tekitanud tunde, et bürokraatialaadne koormus hoopis suureneb,» tõdes minister.

«Haridusministeerium on püüdnud koolielu suunata vähema bürokraatia suunas ning soodustada koolide ja lapsevanemate koostööd, e-kool on hea vahend mõlema eesmärgi saavutamiseks,» sõnas Lukas.

E-kooli süsteem sai alguse pankade ja telekomi ettevõtete asutatud Vaata Maailma sihtasutuse initsiatiivil ja rahastamisel. Ettevõtmise algaastail oli arendusse kaasatud ka haridus- ja teadusministeeriumi esindajad, kuid pärast e-kooli üleminekut Vaata Maailma sihtasutuselt Koolitööde AS omandusse pole ministeeriumil haldajaga enam lepingulisi suhteid. Siiani on kahe organisatsiooni vahel toiminud meeldiv inimestevaheline koostöö, et pakkuda koolidele võimalikult head teenust, teatas haridusministeerium.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles