Gräzin kaebas ERRi nõukogus eetikanõuniku tegevuse üle (1)

Tiina Kaukvere
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Igor Gräzin.
Igor Gräzin. Foto: Pm

Eilsel rahvusringhäälingu nõukogu koosolekul kritiseeris reformierakondlasest liige Igor Gräzin eetikanõuniku Tarmu Tammerki tegevust, kuid nõukogu esimehe Agu Uudelepa sõnul teised kriitikaga ei nõustunud.

ERRi nõukogu liige Igor Gräzin oli pettunud, kuna ootas ERRi eetikanõunikult taunivat reaktsiooni sellele, et uuesti populaarsesse seriaali «Õnne 13» pääsenud näitleja ja sotsiaaldemokraat Indrek Saar korraldas valimisürituse «Õnne tänava elust ja päris elust».

«Tammerki positsioon oli, et kõik on juriidiliselt korrektne,» heitis Gräzin ette. Tema arvates ei peaks eetikanõunik keskenduma juriidilisele korrektsusele, vaid arutama, kas tegevus on eetiline ja moraalne. «Tammerk oleks võinud Saare tegevusele sellest vaatepunktis hinnangu anda, aga ei teinud seda,» ütles ise Jõgeva- ja Tartumaal kandideeriv Gräzin.

Reformierakondlane tegi ettepaneku kõrvaldada Tammerk valimisperioodiks töölt, kuid nõukogu leidis, et selleks ei ole pädevust.

Teised Tammerkiga rahul

«Kõik teised nõukogu koosolekul olnud liikmed olid seda meelt, et nõukogul seadusest tulenevalt ei ole pädevust selle teema arutamiseks. Seaduses on üheselt määratud, et initsiatiiv seoses eetikanõuniku töösuhtega tuleb juhatuse poolt. Nõukogu peab andma kooskõlastuse tema ametisse nimetamiseks või ametist vabastamiseks, aga nõukogu ei algata ühtegi protseduuri seoses eetikanõuniku töösuhtega,» selgitas ERRi nõukogu esimees Agu Uudelepp.

Ta selgitas, et Gräzin sai oma seisukohad esitada, kuid mingisugust hääletust ei toimunud. Ka olid enamik liikmetest Uudelepa sõnul Tammerki tööga rahul.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles