Briti põnevuskirjanik leidis loominguks aega Eestis

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eestis elav Briti kirjanik unistab sellest, et ühel päeval vändatakse tema raamatute põhjal mõni film – sest just nii sünnivad lood tema peas.

Tim Heath, kes on elanud viimased kolm aastat Eestis ja plaanib jääda siia pikemaks ajaks, esitles nädal tagasi Tallinnas Kamahouse’is oma teist romaani.

Kohtume 35-aastase kirjanikuga päev pärast esitlust Solarise keskuse Apollo raamatupoes. Asukoht on mõneti märgilise tähendusega, sest just Apollost saab peagi soetada autori kaht esimest teost – «Kirsside noppimine» (2012) ja «Viimane prohvet» (2015) –, tõsi küll, esialgu küll ainult inglise keeles.

Palun räägi esmalt natuke endast – kus sa üles kasvasid, mis on su elu seni kõige enam mõjutanud?

Ma sündisin Inglismaal ja elasin esimesed 21 aastat Kenti maakonnas. Seda paika kutsutakse ka kogu Inglismaa aiaks, sest seal on palju rohelust. Koolis käies proovisin ka kirjutamist, kuid ei jõudnud kuhugi, sest ei teinud seda kuigi mõtestatult.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles