Justiitsminister Anvelt: parima seaduse auhind on tunnustus justiitsministeeriumile

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Anvalt
Andres Anvalt Foto: LIIS TREIMANN/PM/

Justiitsminister Andres Anvelt sõnas, et karistusseadustiku revisjoni parimaks seaduseks valimine on tunnustus tema juhitud ministeeriumile, kus töötati seaduse muudatuse eelnõu kallal.

Justiitsminister Andres Anvelti arvates on karistusseadustiku revisjoni parimaks seaduseks valimine tunnustus justiitsministeeriumi väga tublile tööle. Anvelt sõnas: «Seaduse väljatöötamisega tegeleti koos õigusteadlaste ja teiste koostööpartneritega mitu aastat ning see on eeskujulik näide heast õigusloome tavast ja kaasamisest.»

Ministri sõnutsi muuudab uuenenud karistusseadustik õiguskorda selgemaks. «See vähendab ülekriminaliseerimist väiksemate rikkumiste ja nende rikkumiste eest, mida ühiskonnas sisuliselt enam ei eksisteeri, samas karmistab karistusi raskemate kuritegude eest,» lausus Anvelt.

Samuti tunnustab Anvelt halvima seaduse valikut, sest tema hinnangul riigikogu liikme staatuse seadusesse kirja pandud immuniteedi käsitlus ei täida oma eesmärki ega kaitse opositsiooni, viies õigusemõistmise tasakaalust välja. «Loodan, et järgmine riigikogu alustab põhiseaduse muutmist lõpetamaks riigikogu liikmete puutumatuse eristaatus,» lisas justiitsminister.  

2014. aasta parima seaduse valis žürii seitsme ja halvima seaduse üheksa õigusakti või sündmuse seast. Parimaid ja halvimaid seadusi hinnanud komisjoni kuulusid Teenusmajanduse Koja, Eesti Juristide Liidu, Eesti Tööandjate Keskliidu, Tartu Ülikooli õigusteaduskonna ja Postimehe toimetuse esindaja.

Teenusmajanduse Koda valis koostöös Postimehega parimat ja halvimat seadust juba neljandat korda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles