Valitsus eraldas liitlasvägede kohalolu jaoks 40 miljonit eurot

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hispaania õhuväelased Ämari lennubaasis. Foto on illustreeriv.
Hispaania õhuväelased Ämari lennubaasis. Foto on illustreeriv. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Valitsus kiitis kabinetinõupidamisel heaks kaitseministeeriumi ettepaneku leida 40 miljonit eurot lisaraha liitlaste kohaloleku kindlustamiseks.

Selle raha eest on plaanis rajada liitlastele vajalikku taristut ja arendada väljaõppevõimalusi.

Kaitseministeeriumi kava järgi tuleb 40 miljonit eurot investeerida aastatel 2015-2019. Käesoleval aastal investeeritakse 5,6 miljonit eurot, mis lisatakse olemasolevale kaitse-eelarvele.

Valitsus otsustas eelmisel aastal, et seoses muutunud julgeolekuolukorraga Eestisse tulnud liitlasüksuste vastuvõtmisest tulnud kulusid ei kaeta Eesti olemasolevast kaitse-eelarvest, vaid selleks leitakse täiendavad vahendid.

Taristuprojektide abil saab Eesti liitlastele pakkuda alaliseks kohaoluks vajalikke korralikke elu- ja töötingimusi, liitlaste üksusele vajaliku varustuse eelpaigutamise võimalust ning rasketehnika kasutamiseks mõeldud väljaõppevõimalusi, mis on eelduseks sellele, et oleksime võimalikult hea liitlasvägede võõrustaja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles