Veebikülg müüb võltsitud passe

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.mynewpass.com.

Kauppalehti teatel pakub Malaisia internetilehekülg www.mynewpass.com müüa erinevate riikide sümboolikaga võltsitud passe.


Teiste seas pakutakse veebiküljel müüa ka Soome võltspasse, mille eest küsitakse 750 USA dollarit ehk umbes 9150 krooni.

Samas on pakutavate võltsdokumentide valik üsna lai ning veebikülg teatab, et lisaks passidele valmistatakse veel ka võltsitud ID-kaarte ning juhilubasid.

Võltspassid lubatakse tellijani toimetada 2-5 päeva jooksul, sõltuvalt tellija asukohariigist. Lisaks Soome võltspassidele võib veebiküljelt tellida ka näiteks Kanada, Brasiilia, USA, Hollandi, Saksamaa ning ka teiste riikide võltspasse.

Infoturbefirma F-Secure esindaja avaldas lootust, et võltspasside müügile sellisel kujul suudetakse õige pea piir panna.

Nimelt teeb ettevõte koostööd Malaisia internetiturvalisusega tegeleva organisatsiooniga MyCERT, kelle abil loodetakse lehekülg sulgeda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles