McCain lubas tabada Osama bin Ladeni

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA presidendikandidaat John McCain..
USA presidendikandidaat John McCain.. Foto: AP / Scanpix.

USA vabariiklaste kongress nimetas täna ametlikult oma presidendikandidaadiks lähenevatel valimistel Arizona senaatori John McCaini, kes lubas riigipeaks valituks osutumise korral muu hulgas kinni püüda ka kurikuulsa esiterroristi Osama bin Ladeni.

McCain tõdes, et võimalus bin Ladeni kinninabimiseks on olnud nii president Clintonil kui ka president Bushil, kuid tema teab, kuidas seda teha, vahendas Reuters. «Ma tean, kuidas seda teha ja ma teen seda,» kinnitas McCain intervjuus ABC uudisteprogrammile «World News».

«Ma saan aru ja mul on teadmised ja taust ja kogemus, et teha õigeid otsuseid. Senaator Obamal ei ole,» heitis vabariiklane kriitikanoole oma pearivaali pihta, kes tema arvates «ei tea, kuidas maailm töötab või kuidas sõjavägi töötab». Endise mereväe piloodina veetis McCain ise noorpõlves viis aastat sõjavangis Vietnamis.

Arizona senaatorina varakult Iraagi sõda toetanud McCain on kritiseerinud teravalt ka Obama vastasseisu sellele. Illinoisi senaator seevastu on süüdistanud vabariiklasi, et Iraagis sõja alustamine võimaldas Osama bin Ladenil pääseda nende eest pakku Afganistanis.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles