Vald peibutab suvitajaid auhindadega elanikuks registreerima

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Langovits

Raplamaa Kohila vald peibutab sealseid, peamiselt pealinnast pärit suvilaelanikke ja -omanikke kopsakate auhindadega end vallaelanikuks registreerima.

Tänase päeva seisuga elab Aespas 587 ja Viliveres 318 elanikku, samal ajal küünib sealsete suvilakruntide arv üle 3000, kirjutab Nädaline.

Elanike nappuse tõttu lükkub selle piirkonna ühisveevärgi ja kanalisatsiooni rajamine aastaid edasi, sest esmajärjekorras rahuldatakse nende piirkondade taotlused, kus elab üle 2000 inimese. 

Uute elanike saamiseks lubab vald kõigi nende vahel, kes tänavu ennast valda sisse kirjutavad, loosida välja 30 000 krooni.  Veel loositakse kolm korda 3000 krooni ja rida väiksemaid auhindu välja vastsündinute vahel, kelle sünni vanemad kohe vallas registreerivad.

Kõigi (uute ja vanade) vallaelanike vahel loositakse välja tasuta kursusi koolituskeskuses, peopidamise võimalus Tohisoo mõisas, tasuta perepiletid valla suurematele kultuuri- ja spordiüritustele, spordikeskuse jõusaali tasuta kasutusvõimalused, spaapaketid peredele jms.

Ühistute elanike virgutamiseks loosib vald 100 000 krooni investeeringutoetust nende ühistute vahel, kust on viimase aasta jooksul lisandunud valda kõige rohkem elanikke. Investeeringutoetus on mõeldud mänguväljakute, teede, tänavate, veevõtukohtade jne väljaehitamiseks ja parandamiseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles