Viljandimaal hukkus kahe auto kokkupõrkes keskealine naine

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Viljandimaal juhtus täna raske liikusõnnetus, kus kahe auto kokkupõrkes hukkus 51-aastane naine.

Traagiliste tagajärgedega õnnetus juhtus kella 19.55 ajal Viljandimaal Oius. Esialgsetel andmetel liikus Tartust Viljandi suunas Honda Civic, mille juht kaldus paremkurvis vastassuunavööndisse ning põrkas seal kokku vastu tulnud Jeep Cherokeega, teatas Lõuna prefektuur.  

Kokkupõrge oli sedavõrd tugev, et Honda tagaistmel kaasa reisinud 51-aastane naine sai surmavaid vigastusi. Tema elu päästa ei õnnestunud. Haiglasse toimetati Honda juht ja samas autos olnud naine ning väikelaps. Jeep’i juhtinud mees viga ei saanud.

Politsei selgitas, et Hondat juhtis juhtimisõigusega 25-aastane Ülar, kes on politseile varasemate liiklusrikkumiste poolest tuttav ning omab muuhulgas kaht kehtivat karistust kiirusületamiste eest. Hondat juhtinud mehe kainus selgitatakse ekspertiisi käigus. Jeep’i juhtinud 39-aastane Aivo omas niisamuti juhtimisõigust. Politsei selgitas, et ta oli kaine. Kõik õnnetuses osalenud kasutasid esialgsetel andmetel turvavarustust korrektselt. Õnnetuspaigas, kus üks masinatest järsus paremkurvis juhitavuse kaotas, olid teeolud väga libedad.

Lõuna prefektuuri operatiivteabeteenistuse vanem Ottomar Virk ütles, et sõiduteede olukord on küll näiliselt kevadine, kuid ööpäevaringselt kõigub temperatuur väga suuresti nullkraadi ümber ja muudab seeläbi ootamatult ka teeolusid.

«Eriti ohtlikud on just sillad, ristmikud, viaduktid, kus libeduse oht on eriti suur. Õnnetuspaiga juures olid märgid kiiruspiirangust ja ohtlikust kurvist, mida ei tohi alahinnata. Märkidele vastavalt sõites ning sinna sekka oma sõiduoskust arvestades väldite taolisi raskeid õnnetusi,» kirjeldas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles