Pärnu lahel jäi eile kadunuks kalastaja

Tiina Kaukvere
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
PPA lennusalga kopter. Illustratiivne foto.
PPA lennusalga kopter. Illustratiivne foto. Foto: Eduard Laur

Pärnu politseijaoskonna ametnikud alustasid eile õhtul otsinguid kadunud kalastaja leidmiseks. Hetkel pole otsingud tulemusi andnud.

Eile, 21. veebruaril kell 20.42 anti häirekeskusele teada, et Pärnu lahel Reiu kandis jäi kadunuduks 62-aastane kalastaja. Teataja andmetel oli mees läinud jääle mootorsaaniga, millel oli järelhaagis ja teadaolevalt ei kasutanud kalastaja eririietust. Sündmusele reageerisid Pärnu politseijaoskonna merepäästepatrull ja politsei- ja piirivalveameti lennusalga kopter.

Sündmuskohale jõudnud politseiametnikud leidsid kaldalt kadunud mehe sõiduauto koos treileriga. Politseiametnike sõnul olid jääolud kadumise piirkonnas väga halvad. Sama kinnitasid ka vaatlust teinud kopterimeeskonna liikmed.

Kadunud mehe otsingud lõpetati peale südaööd ja algasid uuesti päästemeeskonna ning kopteri abiga täna hommikul. Hetkel pole otsingud veel tulemusi andnud.

Pärnu politseijaoskonna juhi Andres Sinimeri sõnul tuleb ka professionaalsetel kalameestel tõsiselt kaaluda jääle minekut.

«Pärnu lahel on jääolud jätkuvalt väga muutlikud ja ohustavad ka kogemustega inimesi. Tuletame meelde, et jääle minnes tuleb kindlasti kasutada spetsiaalset riietust, võtta kaasa vahendid enda kiireks abistamiseks või abi kutsumiseks. Jääle minnes peab olema kaasas laetud akuga mobiiltelefon ja jäänaasklid. Ilma vajalike vahendite ja vajalike oskusteta me jääle minekut ei soovita me kellelegi. Võimalusel palume Pärnu lahe jääl üldse mitte liikuda,» pani Sinimeri inimestele südamele.

Viimasel kuul on Pärnu lahel kalamehed politsei abi vajanud kolmel korral. Viimane juhtum oli sellel nädalal, kui Valgeranna piirkonnas vajusid ATV-ga läbi Läti vabariigist kalastama tulnud neli meest. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles