Aaviksoo avas Tallinnas küberjulgeoleku foorumi

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseminister Jaak Aaviksoo. .
Kaitseminister Jaak Aaviksoo. . Foto: Peeter Langovits.

Kaitseminister Jaak Aaviksoo avas täna Tallinnas rahvusvahelise küberjulgeoleku foorumi, mis toob kokku IT-eksperte, poliitikuid ja ettevõtjaid Eestist, Euroopast ja Ameerika Ühendriikidest.

Foorumi avaettekandes rõhutas kaitseminister Aaviksoo küberjulgeoleku kõikehõlmavust. «Küberohud on tulnud, et jääda. See pole mööduv nähtus,» ütles Aaviksoo.

Aaviksoo sõnul nõuab küberturvalisus pidevat tööd, sealhulgas rahvusvahelist koostööd, kuna tegevus toimub piirideta ruumis.

«Tänapäeval veedavad paljud inimesed enamuse oma päevast küberruumis, kuid küberruumist tulevad riskid pole ainult üksiku arvutikasutaja probleem, vaid fundamentaalne julgeolekuküsimus,» sõnas kaitseminister.

Foorumi peakorraldajaks on Arvutitehnoloogia Tööstuse Liit (CMPTIA) koostöös Ameerika Kaubanduskojaga Eestis.

Samas osales kaitseministeeriumi nõunik Heli Tiirmaa-Klaar foorumi käigus paneeldiskussioonis, mis käsitleb küberruumist tulevaid ohte lähiminevikus toimunud küberrünnete kontekstis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles