Galerii: riigilipu heiskamine Narva Hermanni linnuses

Tiina Kaukvere
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti Vabariigi 97. aastapäeva puhul heisati Narvas Hermanni linnuse hoovis kell 7.20 riigilipp.

Tseremoonial esines Narva poistekoor dirigent Mihhail Gorjušini juhatamisel ning politsei- ja piirivalveorkester Hando Põldmäe juhatamisel. Kõne pidas Narva linnapea Eduard East.

Postimees vahendab Narva linnapea Eduard Easti sõnavõttu riigilipu heiskamisel: 

Eesti linn Narva tähistab tänavu linnaõiguste saamise 670. aastapäeva. Nii on sümboolne, et just siin ja täna toimub meie Eesti Vabariigi sünnipäeva paraad.

 Sajandeid oleme harjunud piirilinnana kandma suurt vastutust ja nägema suuri võimalusi. Siin on mõtteline ja geograafiline värav. Narvast algab Eesti. Juba 11 aastat võime uhkusega ka öelda, et Narvast algab Euroopa Liit. 

Eesti Vabariigi sünnitunnistus – meie Iseseisvusmanifest – kandis pealkirja «Manifest kõigile Eestimaa rahvastele». Nõnda rõhutas Eesti Maapäeva Vanematekogu, et pöördub kõikide selle maa rikkust loovate inimeste poole. 

Meid on liiga vähe, et teha vahet inimestel nende rahvuse, päritolu või usutunnistuse tõttu. Iga inimene on meile tähtis. Igaüks meist annab oma panuse meie ühiskonna arengusse. Annab panuse meie laste rahulikku ja õnnelikku tulevikku. Selle ilusa tuleviku vundamendiks on meie ühine usk, lootus ja pühendumus. 

Eesti Vabariik on meie kõigi riik. Narva on meie kõigi linn.

Hoidkem siis koos meie riiki. Hoidkem koos meie linna.

Head iseseisvuspäeva, Eesti!

Palju õnne meile kõigile!

Lehvigu uhkelt meie sini-must-valge!

Postimees vahendab Narva Pähklimäe gümnaasiumi 10. a klassi õpilase Nadeźda Sassina sõnavõttu riigilippu heiskamisel:

Täna, Eesti Vabariigi sünnipäeval meenutame, et meie oma riiki on juba 97 aastat. Eesti tee riigina pole olnud lihtne, aga oleme kindlalt tõestanud õigust oma ülimale eesmärgile olla vaba ja iseseisev.

Iseseisvuspäeval oleme uhked Eesti ja siin elavate inimeste üle. Oleme rõõmsad. Mäletame kõiki neid, kes lõid meie riigi, kes kaitsesid meie riiki ning kes aitasid taastada meie riigi iseseisvuse ligi veerand sajandit tagasi.

Ajaloost teame, et ainult koos olles oleme tugevad. Pingutades ühise eesmärgi nimel, muutub ka riik tugevamaks. Maailm pole ideaalne, aga, et Eesti oleks tugev ka tulevikus, on meil vaja seda hoida ja arendada ühiselt.

Riigikaitse tundides räägitakse meile palju laiapõhjalisest riigikaitsest, mille idee on selles, et riigile on tähtsad kõik inimesed. Iga inimene annab oma panuse, olgu see suur või väike.

Väikesed teod toovad suure kasu. Nii on see ka riigi arendamisega. Kui iga inimene pakub välja ühe idee ja viib selle ellu, siis lõpptulemusena saavutatakse palju. Ainuüksi sel aastal esitati noorteprogrammi ENTRUM siitkandist 300 ideed, mis näitab meie noorte ettevõtlikkust ja aktiivsust.

Eestis pole palju ressursse, aga üheks tähtsamaks neist on meie rahvas – koos oleme jõud, mida on raske murda.

 Mu armas Eesti, head 97. sünnipäeva!

Elagu Eesti!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles