Rõivas: Narvast algab Euroopa Liit ja NATO

Tiina Kaukvere
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taavi Rõivas.
Taavi Rõivas. Foto: Ave Tampere/valitsuse kommunikatsioonibüroo

Peaminister Taavi Rõivas meenutas Vabadussõja mälestusmärgi jalamile pärga asetades, et Narvast algas 1918. aastal meie Vabadussõda, kuid tänapäeval algab Narva jõe kaldalt Euroopa Liit ja NATO.

«Õnnitlegem ja tunnustagem üksteist – et meil, ühemiljonilisel rahval, on kõige saatuse kiuste oma riik, meil on vabadus ja iseseisvus,» ütles Rõivas.

«See on suur saavutus, mida tuleb hoida ja mille nimel tuleb vaeva näha,» ütles Rõivas ja lisas, et tunneme seda eriti eredalt tänu valusale riigikaotuse kogemusele, mis poolt sajandit meie möödanikust varjutab.

«Millelgi sellisel me enam korduda ei lase. See on  veendumus,» rõhutas peaminister.

Peaminister ütles, et täna on aeg tänumeeles kummarduda nende ees, kelle võitlused ja püüdlused eestlastele oma riigi tõid. Ja mõtelda tänumeeles ka nendele, kes on seda riiki aidanud aastakümnete kestel ehitada.

«Siin ei tule piirduda sugugi ainult eestlastega ega Eesti kodanikega,» ütles Rõivas.

«Tunnustan kõiki Eesti liitlasi, kelle abi ulatub kaugetest Vabadussõja aegadest kuni tänapäevani. Just tänapäeva kobrutavas maailmas, kus sõjakoledused on puudutamas Euroopat, tunneme seda tuge eriti olulisena,» rääkis Rõivas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles