Aarne Saluveer: kontserdil oli palju leidlikkust

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aarne Saluveer.
Aarne Saluveer. Foto: Mihkel Maripuu

Koorijuht Aarne Saluveeri sõnul kätkes tänane vabariigi aastapäeva kontsert Jõhvi kontserdimajas endas erinevaid stiile ja soliste ning üllatas leidlikkusega.

«Uus lavastaja valib selle muusika, millega ta oma kandvat ideed kõige rohkem peab vajalikuks toetada. Ka selles kavas oli peaaegu et kõike, ja loomulikult, kui rahvusorkester on laval, siis see on vabariigi aastapäeval väärikas,» ütles Saluveer kontserdi järel Postimehele. Ta lisas, et viimastel aastatel ongi aastapäevakontserdites segatud erinevaid stiile, žanreid ja soliste.

Koorijuhi sõnul paistis kontserdi lavastustoimkond silma leidlikkusega, eriti just selles osas, mis puudutas tehnikat ja visuaalset külge. «Minu arust oli see leidlik, sest Jõhvi kontserdimaja iseenesest on ju tore saal, aga temas live’i teha on väga raske. Nii et tehnilised vahendid, mis sinna kaasati, olid minu arust hästi leidlikult ja kaasaegselt mängu toodud.»

«On hea, et inimesed, kes pole sellega enne kokku puutunud, said võib-olla sellel kontserdil aimu, milleks me Eestis võimelised oleme,» sõnas ta. Näiteks tõi Saluveer kontserdil laserharfi mänginud Tiit Kikase.

Saluveeri sõnul on tema jaoks kontserdi kõrghetkeks kujunenud see, kui inimesed laulavad sel päeval, nii nagu laulupeolgi laulu «Mu isamaa on minu arm».

Tänase kontserdi kunstiline juht ja lavastaja oli Mart Koldits ning muusikaline juht ja dirigent Risto Joost. Lisaks aitasid kontserdi valmimisele kaasa kunstnik Marko Mäetamm, graafiline disainer Atko Januson, tehniline juht ja lavastaja assistent Margit Roosaar ja produtsent Kadri Tikerpuu. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles