Riigikogu valimistel on eelhääletanud üle 215 000 valija

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu valimised Pärnus.
Riigikogu valimised Pärnus. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Täna õhtul kella 20 seisuga on riigikogu valimistel oma hääle andnud 215 334 valijat, mis moodustab 24 protsenti valijate üldarvust. Elektrooniliselt on antud 138 094 ja jaoskondades 77 240 häält.

Nelja aasta eest toimunud riigikogu valimistel oli sama ajaga oma hääle andnud 169 371 valijat, mis moodustas 18,6 protsenti nende üldarvust. Küll aga on oluline rõhutada, et 2011. aastal ei toimunud hääletamist maakonnakeskustes, teatas vabariigi valimiskomisjon.

Homme on eelhääletamise viimane päev. Kõik jaoskonnad on avatud kella 12–20. Hääletada saab nii elukohajärgses valimisjaoskonnas kui ka väljaspool elukohta hääletamist korraldavas jaoskonnas. Lisainformatsiooni saab vabariigi valimiskomisjoni veebilehelt.

Elektrooniline hääletamine aadressil www.valimised.ee lõpeb homme kell 18. Soovi korral võib interneti teel antud häält muuta, hääletades uuesti elektrooniliselt või homme kella 20ni jaoskonnas.

Valimispäeval, 1. märtsil häält muuta ei saa ning hääletada saab ainult oma elukohajärgses valimisjaoskonnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles