Agu Uudelepp: Ilvese kõnes ei olnud lennartmerilikku näpuviibutamist ega arnoldrüütellikku peasilitamist

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Agu Uudelepp.
Agu Uudelepp. Foto: Heiko Kruusi / Linnaleht

Kommunikatsiooniõppejõud Agu Uudelepa hinnangul oli president Toomas Hendrik Ilvese vabariigi aastapäeva puhul peetud kõnes küll kinnitus, mida rahvas ootas, ent samuti oli kõnes nii mõndagi, mille puudumise tõttu võidakse presidenti kritiseerida.

Uudelepa sõnul oli presidendi kõnes piltlikult öeldes kaks poolt: üks, mis seal oli, ja teine, millest jäi rääkimata. «Kõnes oli olemas praegusel ajahetkel kõige olulisem: kinnitus, et Eesti on hoolimata keerulistest aegadest turvaline ja tulevikuga, tõele tuginev riik. Kõik muu on teisejärguline,» sõnas ta.

Küll aga usub Uudelepp, et arvatavasti hakatakse riigipead kritiseerima hoopis selle pärast, mida kõnes ei olnud.

«Seal ei olnud lennartmerilikku näpuviibutamist ega arnoldrüütellikku peasilitamist, samuti jäi ära konkreetne soovitus, keda valida ja keda mitte. Viimast peaksin siiski ilmselgeks tugevuseks, sest kui kõnes rõhutatakse, et kõrgeima võimu kandja on rahvas, siis peab rahvas ka ise otsustama, valima ja vastutama,» selgitas Uudelepp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles