Andreas Kaju: presidendi kõne tugevus oli arusaadavus

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andreas Kaju.
Andreas Kaju. Foto: Toomas Tatar

Suhtekorraldaja Andreas Kaju hinnangul paistis president Toomas Hendrik Ilvese eilsest aastapäevakõnest selgelt välja riigipea otsus seista liberaalsete põhivabaduste ja -väärtuste eest.

Kaju sõnul jäi talle presidendi kõnest üldjoontes hea mulje, sest kuulajate jaoks puudutati kõnes neid teemasid, mis olid viimase aasta jooksul olulised. «Ehk et lühidalt kokkuvõetuna, kõne oli arusaadav. Seal ei olnud midagi, mis oleks jäänud peidetud või varju,» sõnas Kaju.

«Väga konkreetsed mured, konkreetsed tähelepanekud, mis olid küllaltki hästi sõlmitud üheks pikaks kõneks,» selgitas ta.

Kaju tõi välja, et presidendi viimastest kõnedest tuleb selgelt esile tema väga tugev sotsiaal-liberaalne ideoloogiline positsioon. «Selles mõttes on ta kindlasti olnud poliitiline president – ta ei ole ideoloogiaülene, vaid ta on teinud oma tugeva valiku seista liberaalsete põhivabaduste ja põhiväärtuste eest.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles