Parts: kogu ühiskond toetab praeguse koalitsiooni poliitikat

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juhan Parts
Juhan Parts Foto: Peeter Langovits

Majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts ütles ETV saates «Foorum», et koalitsiooni suureks üllatuseks on Eesti inimesed valitsuse poolt majanduskriisi leevendamiseks kasutatud meetmeid igati toetanud.

«Eesti inimesed on tegelikult toetanud seda mõistlikku ravimit,» ütles Isamaa ja Res Publica Liitu kuuluv Parts raskest majandusolukorrast tingitud probleemide lahendamisele viidates. «Me oleme koalitsioonis tõeliselt üllatunud, et kogu ühiskond suures ulatuses on tulnud kaasa niivõrd tervemõistusliku poliitikaga.»

«Oleme Eestile lisanud ühe olulise tugevuse – oleme tõestanud, et suudame terve rahvana paindlikult reageerida muutunud oludele,» lisas minister, kelle sõnul on praegune koalitsioon haridus- ja sotsiaalkulusid keerulisele majandusolukorrale vaatamata pidevalt suurendanud.

Sotsiaaldemokraatide aseesimees Indrek Saar tõi aga välja, et praegu elab Eestis ligi 40 000 last vaesusriskis. «Need lapsed võivad lähiajal endast heitunute põlvkonda kujutada,» hoiatas Saar, kes viitas teise kitsaskohana pensionisüsteemi vähesele paindlikkusele.

Ka Keskerakonna aseesimees Kadri Simson ütles koalitsiooni tegevust kritiseerides, et sotsiaalsed mured vajavad lahendusi. «Selle aasta algul oli taasiseseisvunud Eesti ajaloos kõige vähem töökohti,» ütles Simson. «Tänaseid töötuid ei päästa see jutt, et riigieelarve tasakaal toob siia investeeringuid ja töökohti.»

Reformierakonna peasekretär Kristen Michal ütles süüdistusi tõrjudes, et kriisiajal võimul olnud koalitsioon väärtustab head haridust ja energeetikat, mis peaksid meid Põhjamaade tiigriks tõstma. «Minu arvates Eesti läheb õiges suunas ja see on viis, kuidas saada uusi täisväärtuslikke töökohti,» kaitses ta Reformierakonna poliitikat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles