Vene kohus karistas noorukit vahekorda meelitanud Eesti õpetajat

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Venemaa Peterburi kohus karistas rahatrahviga Eestist pärit õpetajat, kes süüdistuse kohaselt keelitas 16-aastast õpilast temaga seksuaalvahekorda astuma.

Venemaa siseministeeriumi transpordivalitsuse pressiteenistus teatas reedel, et Peterburi transpordipolitsei saatis samal päeval Venemaalt välja Tallinnas õpetajana töötava 59-aastase mehe, kellele esitati süüdistus paragrahvi alusel, mis käsitleb mittetraditsiooniliste seksuaalsuhete propagandat alaealiste seas, edastas uudisteagentuur Interfax. Agentuuri andmetel töötab mees Tallinnas ajalooõpetajana. Mees ei ole Eesti kodanik.

Transpordipolitsei andmetel käis mees Peterburis sageli, peamiselt koos ekskursioonil viibivate õpilastega. Sel korral tuli ta Peterburi üksi ning peatus ühes kesklinna hotellis.

Politsei andmetel tutvus mees 16-aastase noorukiga sotsiaalvõrgustikus. «Isiklikus kirjavahetuses keelitas ta last toime panema erinevaid seksuaalse iseloomuga tegevusi, pakkudes talle vastutasuks rahalisi vahendeid 4000 rubla ulatuses,» seisab pressiteates. Praeguse kursi järgi on 4000 rubla umbes 59 eurot.

Mees pidi noorukiga kohtuma Moskva vaksalis. Transpordipolitseinikud pidasid mehe vaksali Marmorsaalis kinni.

Kohus mõistis oma teo üles tunnistanud mehe süüdi paragrahvi alusel, mis käsitleb mittetraditsiooniliste seksuaalsuhete propagandat alaealiste seas. Kohus karistas meest 50 000 rubla ehk ümberarvutatult umbes 730 euro suuruse rahatrahviga ning kehtestas mehe suhtes viieaastase sissesõidukeelu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles