Pildid: MTA avastas Narva piirilt rekordkoguse hašišit

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Avastatud kogusest oleks narkojoobe saanud üle kaheksa miljoni inimese.
Avastatud kogusest oleks narkojoobe saanud üle kaheksa miljoni inimese. Foto: Maksu- ja tolliamet

Maksu- ja tolliameti (MTA) ametnikud pidasid neljapäeval, 26. veebruaril Narva piiripunktis Eestist väljuval suunal kinni Leedu registreerimismärgiga veoauto koos külmikhaagisega, millest tollikontrolli käigus avastati 830 kilogrammi hašišit.

Tollipunktis reageeris narkootilise aine kahtlusele esmalt tollikoer ning seejärel süvenesid ametnikud koorma sisussse, teatas riigiprokuratuuri pressiesindaja.

Prokurör Kristel Prauni sõnul olid narkootilised ained peidetud salakaubaveoks kohaldatud külmikhaagisesse, mille koormaks olid lilled. «Kohapeal peeti kahtlustatavatena kinni 48-aastane Leedu kodanikust autojuht,» täpsustas Praun. Prokuröri sõnul on Eesti maksu- ja tolliameti töötajad ka varem tabanud suuri koguseid hašišit, kuid seekord on tegemist vaieldamatult Eesti suurima seni tabatud narkokogusega.

Foto: Maksu- ja tolliamet

Ka MTA uurimisosakonna juhataja Rain Kuusi sõnul ei ole tolliametnikud sellises koguses narkootilist ainet varem tabanud. «Kui eelmise aasta jooksul avastas MTA kokku 455 kilogrammi narkootilist ainet, siis eile tabatud kogus ületab seda juba pea kahekordselt,» rääkis Kuus. «Kui arvestada, et hašiši tänavahind on kuni 20 eurot grammilt, siis oli narkootilise aine turuväärtus 16,6 miljonit eurot,» lisas ta.

Sellisest kogusest hašišist oleks saanud narkootilise joobe üle kaheksa miljoni inimese.

Täna taotleb prokurör Kristel Praun kohtult leedulase vahistamist, kuna tegemist oli väga suure koguse narkootilise ainega. Samuti võtab prokurör taotluse esitamisel arvesse seda, et leedulasest autojuht oli kinnipidamise hetkel teel Venemaa poole ja seega on põhjust arvata, et ta võib vabaduses hakata kriminaalmenetlusest kõrvale hoidma.

Kohtueelset menetlust viib läbi maksu- ja tolliamet riigiprokuratuuri juhtimisel.

Foto: Maksu- ja tolliamet
Fotod: riigiprokuratuur / maksu- ja tolliamet.
Fotod: riigiprokuratuur / maksu- ja tolliamet. Foto: Maksu- ja tolliamet
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles