Sotsiaalministeeriumi uueks asekantsleriks saab Ain Aaviksoo

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ain Aaviksoo.
Ain Aaviksoo. Foto: Arno Saar/Õhtuleht

Esmaspäevast asub sotsiaalministeeriumi e-teenuste arengu ja innovatsiooni asekantslerina tööle Ain Aaviksoo. 

Uue asekantsleri peamisteks ülesanneteks on luua valdkonnaülene visioon ja arusaam, et e-lahendused muutuksid kõigile igapäevatöö osaks.

«Ain Aaviksool on tugevad praktilised kogemused digitaalvaldkonnast. Lisaks analüütiku kogemusele erinevates ettevõtetes on tal kogemus ka avaliku sektori e-teenuste arendamisel. Näiteks on ta andnud nõu telemeditsiini rakendamisel, analüüsinud personaalmeditsiini võimalusi ning aidanud leida patsiendisõbralikke e-lahendusi peremeditsiinis,» ütles sotsiaalministeeriumi kantsler Marika Priske.

Aaviksoo peab loenguid ka Tartu Ülikoolis ning Tallinna Tehnikaülikoolis.

Arsti haridusega ja rahvatervise magistrikraadiga Ain Aaviksoo ütles, et väljakutsed e-tervise ja digitaalvaldkonnas on talle huvi pakkunud juba viimased viisteist aastat, alates Eesti esimese terviseveebi loomisest. «Sotsiaalministeeriumis tööle asudes soovin tuua selget visiooni ja tegutsemistahet valdkonda, millel tegelikkuses ei ole piire,» ütles Aaviksoo.

«Loodan oma töös edukalt ühendada arsti, analüütiku, ametniku ja ettevõtja kogemused, et toetada kõigi sotsiaalministeeriumi vastutusvaldkondade arenemist inimesekesksemaks ja efektiivsemaks.»

Riigikantselei juures tegutsevale tippjuhtide valikukomisjonile laekus 5 avaldust sooviga kandideerida e-teenuste arengu ja innovatsiooni asekantsleri ametikohale. Konkursikomisjon esitas sotsiaalkaitseministrile ning tervise- ja tööministrile kinnitamiseks Ain Aaviksoo kandidatuuri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles