Väidetava loomapiinaja maja juurest leiti surnud koer

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erakogu

Vabatahtlik loomakaitsja käis eile õhtul kontrollimas väidetava loomapiinaja kodu ümbrust ja leidis maja lähedalt prügikotist surnud koera, kirjutab venekeelne Postimees.

Dmitri avastas õõvastava prügikoti Lasnamäelt Pae tänava piirkonnast garaažide juurest. Prügikotist paistis välja koera käpp. Noormees ei hakanud koti sisse vaatama. Dmitri pöördus koeraomanike poole, kes teatasid selle nädala alguses sotsiaalmeedias, et müüsid oma kutsika loomapiinajale.

Prügikotti kontrollides selgus, et seal oli teise koera, prantsuse buldogi surnukeha.

Kohale kutsuti politsei, kes tegid kindlaks prantsuse buldogi endise omaniku Anna. Selgus, et tüdruk andis 8. veebruaril enda meelest «headesse kätesse» kaks prantsuse buldogit. Tüdruk pidi loomad ära andma, kuna ta ema sõitis välismaale.

Anna käis eile surnud koera leidmise kohas.

«Ma ei tundnud oma koera alguses äragi. Ma arvan, et teda oli kägistatud, kuna ta oli hammustanud oma keelde. Jumal küll, ta oli ära visatud nagu praht, prügikotis olid ka mingid pudelid,» rääkis koera endine omanik Anna. Eile õhtul kirjutas ta politseile avalduse ja andis ütlusi.

Anna loodab, et tal õnnestub oma teine koer üles leida. Ta sai loomapiinamises kahtlustatava mehe naabrite käest infot, et teise koera viisid ära mingid teised inimesed. Võimalik, et teine prantsuse buldog müüdi maha.

Politsei algatas loomade võimaliku julma kohtlemise uurimiseks menetlust.

23. veebruaril andis viiekuuse kutsika omanik portaali Okidoki vahendusel oma koera ära ühele noormehele. Veidi aja pärast hakkas ta oma endise lemmiklooma saatuse pärast muretsema ja palus uuel omanikul saata koera pildi. Saadetud pilt andis alust arvata, et tema koer on surnud. Sama päeva õhtul esitas koeraomanik politseile avalduse.

Juhtum pälvis Eesti sotsiaalmeedias laia vastukaja. Loomakaitsjad tegid eile avalduse, milles kutsusid inimesi üles enne oma lemmiklooma müümist või äraandmist kontrollima uue omaniku tausta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles