Politsei alustas koerapiinamise uurimiseks kriminaalmenetlust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erakogu

Politsei alustas Tallinnas Lasnamäel tegutseva väidetava loomapiinaja tegevuse uurimiseks kriminaalmenetlust, mille raames on korrakaitsjad juba läbi otsinud ka väidetava koerapiinaja ja –tapja elukoha, kirjutab venekeelne Postimees.

Politsei alustas juhtunu uurimiseks kriminaalmenetlust karistusseadustiku paragrahvi järgi, mis käsitleb looma julma kohtlemist. Kohutus süüdimõistmisel võib sellise teo eest karistada rahalise karistuse või kuni üheaastase vangistusega.

Politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Tuuli Härsoni sõnul sai politsei pärast koera julma kohtlemise teema tõstatamist sotsiaalmeedias inimestelt palju vihjeid isiku kohta, kes võib olla juhtunuga seotud.

«Politsei on selle isikuga vestelnud ja kontrollinud ka tema elukohta. Praegu ei ole talle kahtlustust esitatud,» rääkis Härson.

Politsei uurib juhtunu asjaolusid ning palub selleks ka inimeste abi. Politsei palub kõigil, kellel on infot sellel nädalal avalikkuse ette jõudnud koerte julma kohtlemise kohta, helistada telefonil 612 3000. Sellele numbrile saab helistada iga päev kell 8-17.

Politsei soovitab kõigil inimestel, kes annavad ära või müüvad oma lemmiklooma, kontrollida uue omaniku tausta ja sõlmida leping, kus on kirjas tingimused looma heaolule ja kohtlemisele.

Eesti sotsiaalmeedias hakkas selle nädala alguses laialt levima lugu koeraomanikust, kes leidis portaali Okidoki vahendusel oma koerale uue omaniku.

Veidi aja pärast hakkas ta oma endise lemmiklooma saatuse pärast muretsema ja palus uuel omanikul saata koera pildi. Saadetud pilt andis alust arvata, et tema koer on surnud. Sama päeva õhtul esitas koeraomanik politseile avalduse.

Eile õhtul leidis vabatahtlik loomakaitsa väidetava loomapiinaja maja lähedusest prügikotti pakituna surnud prantsuse buldogi. Selgus, et 8. Veebruaril oli üks tüdruk andnud uuele omanikule ära oma kaks prantsuse buldogit. Teise buldogi saatus ei ole teada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles