Vene saatkonna ees süüdatakse küünlad

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sergei Metlev
Sergei Metlev Foto: Peeter Langovits

Vene demokraatide sõbrad süütavad täna kell 15 Vene saatkonna ees Boriss Nemtsovi mälestuseks küünlad.

Vene demokraatide sõbrad kutsuvad avaldama austust Moskvas mõrvatud Vene riigitegelase ja opositsionääri Boriss Nemtsovi elutööle, süüdates küünlaid täna kell 15 Venemaa saatkonna ees Pikal tänaval.

«Boriss Nemtsov oli ääretult julge inimene, kes rääkis tõtt Putini režiimist isegi siis, kui see oli ohtlik. Tegutsedes üheksakümnendatel asepeaministri ja kubernerina, aitas ta kaasa Venemaa reformimisele. Ta uskus lõpuni, et vaatamata kõigele Vene rahvas on väärt riiki, kus austatakse kodanike põhivabadusi ja valitsetakse demokraatlikult,» ütles grupi esindaja Sergei Metlev.

«Nemtsov külastas tihti ka Eestit ja oli meie riigi suur sõber. Šokeeriv mõrvatöö kustutas tema eluküünla. Avaldame siirast kaastunnet mõrvatu lähedastele ja teeme Boriss Jefimovitšile sügava kummarduse, süüdates täna tema mälestuseks Vene saatkonna ees küünlaid,» lisas Metlev.

Vene demokraatide sõbrad on mitteformaalne grupp, mis koosneb Vene opositsionääride partneritest, noorteühingu Avatud Vabariik vabatahtlikest ja Venemaa demokratiseerumise pooldajatest. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles