Jõhvi arvatav juveeliröövel vahistati

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaup juveelipoes
Kaup juveelipoes Foto: Artur Sadovski

Viru Maakohtu eeluurimiskohtunik rahuldas eile prokuröri taotluse vahistada 26-aastane Etkar, keda kahtlustatakse juveelide varguses ja röövimises.

Etkarit on alust kahtlustada vähemalt kahe kuriteo toimepanemises, teatas Viru ringkonnaprokuratuuri pressinõunik.

Kahtlustuse kohaselt sisenes ta 3. septembril kella 14.30 ajal Jõhvis Narva maanteel juveelikauplusesse, lõi vitriini katki ning varastas kuldehteid. Esialgne kahju on 150 000 krooni.

4. septembril kella 10 ajal võttis ta Jõhvis Hariduse tänaval 30-aastaselt naiselt vägivallaga ähvardades ära kuldehted, tekitades sellega kannatanule varalist kahju summas 36 580 krooni.

Politsei pidas Etkari kinni esmaspäeval ja kolmapäeval taotles prokurör varem karistatud mehe vahistamist eeluurimise ajaks.

«Etkari kuritegelik käitumine on väljakujunenud, ta on kandnud reaalset vanglakaristust varavastaste kuritegude eest, kuid vabaduses viibides jätkas siiski uute kuritegude toimepanemist, samuti on olemas oht, et ta võib kõrvale hoiduda kriminaalmenetlusest,» põhjendas Viru ringkonnaprokuratuuri ringkonnaprokurör Anu Toluk tõkendi valikut.

Kriminaalmenetlused on alustatud karistusseadustiku paragrahvide järgi, mis käsitlevad vargust ja röövimist. Kohtueelset menetlust viivad läbi Viru Ringkonnaprokuratuur ja Ida Prefektuur.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles