Reinsalu: Boriss Nemtsovi tapmine on poliitiline mõrv

Raul Sulbi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseinikud ja uurijad Boriss Nemtsovi mõrvapaigal Moskva kesklinnas.
Politseinikud ja uurijad Boriss Nemtsovi mõrvapaigal Moskva kesklinnas. Foto: SCANPIX

Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) esimees ja endine kaitseminister Urmas Reinsalu rõhutas, et tuntud Vene opositsioonipoliitiku Boriss Nemtsovi tapmine on poliitiline mõrv.

«Selle eesmärk on kõrvaldada vabaduse eest võitleja ja asetada hirmu vari kogu rahva peale,» ütles Reinsalu.

«Demokraatlikes riikides kehtib süütuse presumptsioon. Poliitiliste oponentide tapmisel ebademokraatlikes riikides see nõnda kehtida ei saa, sest õigussüsteemi toimimisse tõe selgitamisel kellelgi usku ei ole,» sõnas Reinsalu.

«Seetõttu lasub Putinil süü presumptsioon. Õigustatult pöörab maailma avalikkus oma pilgu Putinile ja käsitleb teda selle kuritöö esile kutsujana seni, kuni vastupidine pole usutavalt  tõendatud,» leidis ta.

«Meie kohus on toetada vabadust Venemaal ja homsel Moskva mälestusmiitingul oleme kõik mõtetes Boriss Nemtsovi lähedaste ja  Venemaa demokraatidega. Me teame, et vabadust ja inimväärikust ei saa lõpmatult alla suruda,» toonitas Urmas Reinsalu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles