Kallas: juurdlejad püüavad välistada poliitilist motiivi

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siim Kallas
Siim Kallas Foto: Peeter Langovits / Postimees

Endise Euroopa komisjoni asepresidendi ja transpordivoliniku Siim Kallase hinnangul püüavad Vene uurijad välistada poliitilist motiivi tuntud Vene opositsiooniliidri ja endise asepeaministri Boriss Nemtsovi tapmise puhul.

«Esimene tõdemus on see, et poliitilised mõrvad on Vene poliitilise kultuuri osa. Ja kurb on ka tõdeda, et Venemaal on mitmeid ametkondi, kes ei kõhkle sarnast jõudu kasutada.»

Kallase sõnul polnud Vladimir Putinile antud hetkel Boriss Nemtsovi mõrva tarvis, vaid pigem on see tema jaoks isegi ohtlik.

Ta lisas: «Aga kui lugeda juurdluskomitee viit mõrva versiooni, siis hakkab natuke kõhe tunne. Selles, et kahtlusalused leitakse kähku, pole kahtlust, aga kas nad on ka tegelikult süüdi? Ei tea.

Juurdluskomitee kõik versioonid üritavad eemale hajutada, justkui välistada poliitilise motiivi. See on kõik on nii tuttav ajast, kuhu me ei soovi tagasi minna. Igal juhul näib juurdluskomitee töötavat selle nimel ja on väga huvitatud, et kõlama ei jää poliitiline motiiv.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles